۱۴۰۱/۰۸/۱۱

روند اجرای تفاهمات بین ایران و سوریه باید سرعت بگیرد

رئیس اتاق مشترک ایران و سوریه در دیدار با سفیر این کشور در تهران از پایین بود سطح روابط بین دو کشور انتقاد کرد.
روند اجرای تفاهمات بین ایران و سوریه باید سرعت بگیرد

اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه با سفیر جمهوری عربی سوریه در ایران دیدار کردند.

در این نشست کیوان کاشفی، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه با بیان اینکه متاسفانه روابط اقتصادی دو کشور به اندازه روابط سیاسی و اجتماعی آنها، رشد کافی نداشته است، گفت: اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه در تلاش است تا زمینه توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور را فراهم کند.

او اظهار امیدواری کرد با ارتباطاتی که ایجاد شده، سطح مناسبات اقتصادی با سوریه به حداکثر ممکن برسد. در حال حاضر اشتیاق بسیاری از طرف شرکت های ایرانی برای حضور موثر در بازار سوریه وجود دارد. البته لازم است این انتظارات را منطبق با نیازهای موجود در سوریه و با توجه به قوانین حاکم بر این کشور پیش ببریم.

رئیس اتاق مشترک ایران و سوریه با اشاره به سفر اخیر اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور ایران و تفاهم نامه‌های زیادی که بین دو کشور امضا شد، گفت: متاسفانه هنوز این تفاهمات به مرحله اجرا نرسیده اند. بیشتر این تفاهم نامه‌ها در زمینه رفع مشکلات و راه حل های تکنیکی برای ارتباط اقتصادی دو کشور بوده است.

در ادامه شفیق دیوب، سفیر سوریه در تهران نیز با ابراز خرسندی از علاقه شرکت‌های ایرانی برای حضور در بازار سوریه، تصریح کرد: دولت سوریه حمایت های لازم را از شرکت های ایرانی برای حضور و مشارکت در فعالیت های اقتصادی این شکرو خواهد کرد.

بر اساس اظهارات او فعالان اقتصادی در سوریه و اتاق‌های بازرگانی این کشور نیز فعالیت های خود را آغاز کردند و به تازگی دیداری هم با نخست وزیر و مسئولان ذی ربط سوریه داشتند.

سفیر سوریه در تهران با بیان این مطلب که تقویت روابط اقتصادی بین دو کشور از اولویت‌های دولت سوریه است، تاکید کرد: افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور، تولید کالا و خدمات مشترک که موردنیاز دو طرف است و تمرکز بر سرمایه گذاری‌های مشترک مهم ترین مسائلی هستند که باید برای آنها برنامه ریزی کنیم.

شفیق دیوب تاکید کرد: برای توسعه شهرک های صنعتی در سوریه و بازسازی کارخانه‌های آسیب دیده و در کل سهیم بودن در بازار سوریه اقدامات بسیاری لازم است. متاسفانه طی ده سال گذشته، تروریست‌ها به کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی آسیب بسیاری رساندند و بازسازی خسارت های وارد آمده، پروژه بسیار بزرگی است. در این بین کشورهای بسیاری علاقه مند به فعالیت در این زمینه هستند. امیدواریم که شرکت‌های ایرانی در خط مقدم این بازسازی قرار بگیرند و نقش پررنگی در این زمینه ایفا کنند.

امتیاز شما